Om mig

Paulina Schneps heter jag som äger och driver PS Dog Training sedan 2012. Jag har i dagsläget en Labrador Retriever, Milla 8 år och en American Hairless Terrier, Zorro 2 år samt en 14 årig katt vid namn Nikolaj.

Jag jobbar utifrån sunt förnuft & kombinerar positiv förstärkning med fostran. All träning individanpassas för att både hund och ägare ska få så bra förutsättningar som möjligt att lyckas med sin träning.

En hund behöver en stark förebild & det ska vara du som ägare. För att komma dit måste man från början vara noga & tydlig med vad som är rätt & vad som är fel.

Vid inlärning är jag för positiv förstärkning, att man belönar när hunden gör rätt & att man ska ha kul tillsammans med sin hund för att på så sätt bilda en stark relation gentemot varandra. Men man måste även kunna rätta till ett oönskat beteende om ett sånt skulle uppstå under träningens gång. I vissa fall har man inte haft möjligheten att vara med från början när hunden var valp eller så kanske det under årens lopp helt enkelt bara gått snett.

Då tycker jag att det är viktigt att man lär hunden vilka beteenden som är okej & vilka som inte är det genom att kunna bryta hundens sinnesstämning redan innan den har hunnit reagera.

Det är försent & aldrig okej att börja skrika på sin hund när den t.e.x gör utfall mot andra hundar eller när den redan har hoppat upp på diskbänken & snott den där smaskiga entrecoten.

Det gäller som ägare att vara vaken & kunna läsa sin hunds signaler & på så sätt bli av med de felaktiga tankarna innan det har hunnit bli ett beteende & slippa alla obehagliga situationer.

Utförda utbildningar / kurser:

  • Friskvårdande massage Hundrådet 2008
  • Hunddagisutbildning Hunrådet 2009
  • Hundinstruktörsutbildning Hundstyrkan 2012
  • Första hjälpen Hundfantasten 2012
    Föreläsning bull & terrierhundar Hundläroverket
  • Näringslära Vom Og Hundemat 2014
  • Nose Work instruktörsutbildning Hundens Hus 2018
  • Certifierad Nose Work instruktör SNWK 2019